Loading...

Domain .my percuma


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua (f) 
( xjawab dosa ;P ) 

Semalam ( 14 / 1/ 13 ) CikguJazlan menerima 1 emel drp asian host menyatakan  :

 kali ini kami akan memberikan lagi 2000 kuata secara percuma kepada mana-mana warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun terutama kepada blogger di Malaysia.

SYARAT UNTUK MENDAPATKAN DOMAIN FREE ADALAH

 "warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun "

Tips : anda boleh mendaftar atas nama abg , kakak, atau sedara2 ( jgn tipu sudaaaa )

-------------------   :-)--------------------

LIKE DAHULU ARTIKEL NI TANDA SEBAGAI 
TANDA TERIMA KASIH




1ST WARNING : JANGAN COPYCAT ARTIKEL INI MELAINKAN KREDIT DIBERI DAN TINGGALKAN LINK DI KOTAK COMMENT

1 . Wajib Follow Blog CikguJazlan Dahulu , wajib tau. xbuat dosa ..hehe ( gurau je )  :))  .
(  Ruang Follower ada dibawah blog ini , ce scrool bawah )

KALAU TAK KISAH LIKE LA PAGE NI : :-d


2. Masukkan Nama Domain anda  ( nama boleh mengikut nama blog asala anda / nama lain ) . contoh pada gambar , selepas masukkan nama domain , sila tekan GO  ( widget ini ada pada sidebar blog ini , atas sekali )


3.  Anda akan dibawa ke website AsiaHost , Rujuk pada gambar , Tekan Check Availability k , bar loading akan keluar , Congratulation , _________ .my is available! itu bermakna nama domain anda dilulukan , jika tidak berjaya sila TUKAR nama domain lain , yang x berjaya tu mungkin nama yang anda letak sudah dikebas orang.. ( 2 la lambat sangat )  hehehe=))

Di ruangan bayaran, pastikan tetap 1 year @ RM 20

Click button Click to Continue >>



4.  Anda akan dibawa ke page seterusnya .. Tick pada DNS Management (FREE).  Nameserver jgn usik ok ,
kalau gatal tangan nak usik jugak cikgu  -b-( anda . hehe


5. Di bahagian Review & Checkout ini.  Pastikan Domain Registration adalah nama url yang korang pilih. Kedua. Pastikan harganya RM 20. Dan pastikan korang dapat RM 20.00 One Time Discount yang mana membawa kepada Total Due RM 0.00. Dan total Recurring RM 20.00 Annually. (o)


6. Ini part yang penting  8-) anda dikehendaki mengisi " Your Details " .semua wajib isi kecuali company name . Pastikan maklumat yang diberikan adalah benar dan asli ( isi detail ni berpandukan i/c xpe ) 

Kesilapan akan membuatkan Permohonan anda tidak diterima :o


7. yang ni pon penting jugak , WAJIB diikut  ( kalau x ikut anda tidak akan mendapat domain free )
di kotak " Promotion code " sila isi code ini : belia 

* jangan CAPS LOCK
* jangan SPACE
* jangan Typo
* jangan xbuat pulak 

Payment method biarkan sahaja * bank transfer :d
Seterusnya , Tick  "I have read and agree to the Term of service " . Dan Akhir sekali tekan  " Complete Order "

SELESAI



8. Ni pon PENTING  , kalau dah buat tu COMMENT la sepatah dua ribu kata ..:d

9. Anda akan 3 emel drp " asianhost advance tech" . Tapi , belum cukup syarat lagi untuk dapatkan domain FREE 2..  ini kerana domain anda belum di approve oleh admin asianhost lagi.



Dalam masa 24-48 jam waktu bekerja ( mungkin lebih ), anda akan menerima 2 dari pihak admin 

10.   ni dia 2 emel bahawasanya domain anda telah diaprove dan berjaya! .(h) ( tepuk la siket )




DOMAIN INI FREE 1 TAHUN,  RENEW HANYA RM20 SETAHUN ( JIMAT 90% )



:-?TANYA CIKGU MELALUI FB :



Cikgu Jazlan Cikgu Jazlan

Assalamualaikum dan salam sejahtera , terima kasih sudi melawat blog yang tidak seberapa ini .hehe . jika ada pertanyaan silalah comment , insyaALLAH saya akan menjawabnya. Kalau sudi SHARE lah artikel ini . Peace!!

56 comments:

  1. Replies
    1. yeah! Cepat2 tukar sebelum terlambat x-)

      Delete
  2. Terima kasih sebab bg giveaway free domain nie ye Cikgu Jazlan . Hehe . Dah register rembat awal2 dah nie . hehehe :>)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 . benda baik kena lah share.. insyaALLAH dapat . kalau xdapat try lagi :-)

      Delete
  3. Replies
    1. dapat .my kat belakang blog kita mmg cantik :>)

      Delete
  4. Replies
    1. yeah! :d lupa nak letak button like kat sini .. ekeke :p

      Delete
  5. Terima kasih banyak2, walaupun saya dah ada domain .com, terasa mahukan lebih exclusive pulak dengan domain .my, jadi saya pun apply, terima kasih banyak2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 nazray . wah.. xpe.. ada giveaway grab cepat2.. jarang orang nak bagi RM120 a.k.a domain free ni ..hehe .. (f)

      t tinggalkan link. i will Follow u (o)

      Delete
  6. baru je hari tu belo utk 5tahun domain tn.my. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi la... xpe.. boleh je isi untuk .my ni (f)

      Delete
  7. Dah cuba fill in. harap dapat free domain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH dapat.. " jika saya boleh. anda pon boleh " :d

      Delete
  8. terrrrbaekkkk! many thanks cekgu jazlan :>) :) (h)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeezzzaa! :-) .. sama2.. share rakan2 blogger yang lain (f)

      Delete
  9. thanks 4 the info.. lama ke tgu confirmation?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1-5 hari .. sabar la ea . pastikan maklumat semasa register 2 betul (f)

      Delete
  10. tq...huhu..tunggu confirmation..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu sampai abg din dapat 2 emel k.. pas 2 buat apa yg patt yg tertulis di emel 2.. trus setting DNS k :d

      Delete
  11. Replies
    1. tunggu .. :) . senantiasa check emel . bila dah dapat 2 emel seperti yang dipaparkan di step .10 .. bukak emel 2.. baca2 semua.. trus setting DNS x-)

      Delete
  12. Hi Cikgu Jazlan,
    DNS Management masih pending tu kene tunggu approve admin dulu ke.
    Thanks,

    ReplyDelete
    Replies
    1. xperlu xpe.. bila dah dapat emel step yg ke-10. truskan setting DNS

      http://www.cikgujazlan.my/2013/01/tutorial-tukar-domain-my-dari-blogspot.html :)

      Delete
    2. Mslah sy kt sini nk gune domain ni kt http://members.000webhost.com/login.php

      Delete
    3. Masalah sy kt sini, "Your domain is not yet pointing to our servers, so services such as FTP, Website Builder or File Manager may not work. You need to update nameservers to ns01.000webhost.com, ns02.000webhost.com for your domain. This warning will be removed once your domain will start resolving to our servers (24-48 hours after the nameserver update). How to update the nameservers?". apa perlu buat?

      Delete
    4. kalau nak guna domain selain drp yg sy ckp no comment la.. hehe

      "ou need to update nameservers to ns01.000webhost.com, ns02.000webhost.com for your domain. "

      buat la apa yg disuruh

      Delete
    5. Dh dpt dh bro.. tqvm... hehe

      Delete
  13. salam bro... kena hantar salinan ic ke kat dorang??
    tp dye bg fax number je... gua mane ade fax....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam collb9 .. rasanya xperlu [-( , mungkin masa bro register di asianhost ad tersalah isi info .. bro tunggu je 2 emel seperti step.10 k

      Delete
  14. tq. byrn dy taun dpn ke kne byr trus eh? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. w c .. bayaran thun depan kena byr tahun depan la :d

      Delete
    2. oh.. tp skrg baru dpt 1emel yg ade nombor2 tu. tggu satu lg la ye? huhuhu

      Delete
    3. tunggu sampai dpt emel step 10. lepas dah dapat. terus ke entry cara tukar ke .my

      Delete
    4. just for you. hikhikhik sambil2 nak promot kt orang lain :D

      http://www.hidayahseman.my/2013/01/saya-sudah-gunakan-domain-my-anda-bila.html

      Delete
    5. sy ada dpt email mynic tu.. since dah dekat setahun dah kan.. lepas tu sy try la klik yg klo nk teruskan domain .my tu.. bila klik, n baca syarat2 dia, ada kenekan bayaran rm120 utk .my .... camne tuh? aritu kata rm20 je setiap tahun..

      Delete
    6. login disini :
      http://www.asiahost.cc/clientarea.php

      sy punya :

      1 thun = rm30
      2 thun =rm60
      -------smpai la 5thun

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. bila dah login nnti nk bank in mcm mne? xpernah lg shopping cart sblm ni.. huhu

      Delete
  15. Replies
    1. w c . share pada rakan blogger lain ea (o)

      Delete
  16. nak register dua domain boleh x... :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.. grab bnyk2 xpe... asalkan quota yg ditwarkan masih ad :d

      Delete
    2. TQ again... :>)

      tp kn knape kt DNS Management masih Pending?dan cmne nk tkar nameserver...xblh tkar ler...nk try joomla nye hosting xdpt...;(

      Delete
    3. Samalah saya. Masih pending sampai sekarang.

      Delete
    4. pending xpe.. asalkan dapat 2 emel seperti yg dinyatakan..lau dapat boleh ke step seterusny :

      http://www.cikgujazlan.my/2013/01/tutorial-tukar-domain-my-dari-blogspot.html

      Delete
  17. Terima kasih Cikgu Jazlan. Saya dah buat domain saya www.hazwanhamdan.my

    :3

    ReplyDelete
  18. Untuk langkah 10 tu saya dapat 1 mesej sahaja dari domreg. Itu pun pasal "New Application to register domain name(s)". Yang mesej lagi satu tak ada. Jadi ini dah selesai atau belum? :\

    ReplyDelete
    Replies
    1. try ikut step penukaran domain :

      http://www.cikgujazlan.my/2013/01/tutorial-tukar-domain-my-dari-blogspot.html

      Delete
  19. The promotion code entered has expired..haha..xda rezeki [-(

    ReplyDelete

Murid- Murid Cemerlang

 
TOP
cikgu Jazlan