Domain .my percuma

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua     ( xjawab dosa ;P )  Semalam ( 14 ...


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua (f) 
( xjawab dosa ;P ) 

Semalam ( 14 / 1/ 13 ) CikguJazlan menerima 1 emel drp asian host menyatakan  :

 kali ini kami akan memberikan lagi 2000 kuata secara percuma kepada mana-mana warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun terutama kepada blogger di Malaysia.

SYARAT UNTUK MENDAPATKAN DOMAIN FREE ADALAH

 "warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun "

Tips : anda boleh mendaftar atas nama abg , kakak, atau sedara2 ( jgn tipu sudaaaa )

-------------------   :-)--------------------

LIKE DAHULU ARTIKEL NI TANDA SEBAGAI 
TANDA TERIMA KASIH




1ST WARNING : JANGAN COPYCAT ARTIKEL INI MELAINKAN KREDIT DIBERI DAN TINGGALKAN LINK DI KOTAK COMMENT

1 . Wajib Follow Blog CikguJazlan Dahulu , wajib tau. xbuat dosa ..hehe ( gurau je )  :))  .
(  Ruang Follower ada dibawah blog ini , ce scrool bawah )

KALAU TAK KISAH LIKE LA PAGE NI : :-d


2. Masukkan Nama Domain anda  ( nama boleh mengikut nama blog asala anda / nama lain ) . contoh pada gambar , selepas masukkan nama domain , sila tekan GO  ( widget ini ada pada sidebar blog ini , atas sekali )


3.  Anda akan dibawa ke website AsiaHost , Rujuk pada gambar , Tekan Check Availability k , bar loading akan keluar , Congratulation , _________ .my is available! itu bermakna nama domain anda dilulukan , jika tidak berjaya sila TUKAR nama domain lain , yang x berjaya tu mungkin nama yang anda letak sudah dikebas orang.. ( 2 la lambat sangat )  hehehe=))

Di ruangan bayaran, pastikan tetap 1 year @ RM 20

Click button Click to Continue >>



4.  Anda akan dibawa ke page seterusnya .. Tick pada DNS Management (FREE).  Nameserver jgn usik ok ,
kalau gatal tangan nak usik jugak cikgu  -b-( anda . hehe


5. Di bahagian Review & Checkout ini.  Pastikan Domain Registration adalah nama url yang korang pilih. Kedua. Pastikan harganya RM 20. Dan pastikan korang dapat RM 20.00 One Time Discount yang mana membawa kepada Total Due RM 0.00. Dan total Recurring RM 20.00 Annually. (o)


6. Ini part yang penting  8-) anda dikehendaki mengisi " Your Details " .semua wajib isi kecuali company name . Pastikan maklumat yang diberikan adalah benar dan asli ( isi detail ni berpandukan i/c xpe ) 

Kesilapan akan membuatkan Permohonan anda tidak diterima :o


7. yang ni pon penting jugak , WAJIB diikut  ( kalau x ikut anda tidak akan mendapat domain free )
di kotak " Promotion code " sila isi code ini : belia 

* jangan CAPS LOCK
* jangan SPACE
* jangan Typo
* jangan xbuat pulak 

Payment method biarkan sahaja * bank transfer :d
Seterusnya , Tick  "I have read and agree to the Term of service " . Dan Akhir sekali tekan  " Complete Order "

SELESAI



8. Ni pon PENTING  , kalau dah buat tu COMMENT la sepatah dua ribu kata ..:d

9. Anda akan 3 emel drp " asianhost advance tech" . Tapi , belum cukup syarat lagi untuk dapatkan domain FREE 2..  ini kerana domain anda belum di approve oleh admin asianhost lagi.



Dalam masa 24-48 jam waktu bekerja ( mungkin lebih ), anda akan menerima 2 dari pihak admin 

10.   ni dia 2 emel bahawasanya domain anda telah diaprove dan berjaya! .(h) ( tepuk la siket )




DOMAIN INI FREE 1 TAHUN,  RENEW HANYA RM20 SETAHUN ( JIMAT 90% )



:-?TANYA CIKGU MELALUI FB :



COMMENTS

BLOGGER: 56
Loading...
Nama

Agama Alat Bantu Mengajar Bahan dan Alatan BMM3105 broadband Cikgu Jazlan Cover File doa Domain .my Fotografi IPGKTAA Event Koleksi Cerpen Lain - Lain LOGO IPG KPM IPGKTAA Nota Bahasa Melayu Nota IPG Panduan KKBI PENDIDIKAN SENI VISUAL PJK PRU13 Running man Santai SERVIS Sukatan BM THUN 1-6 Tutorial TUTORIAL BLOG Tutorial Box.com Tv Online Virus Widget Blog
false
ltr
item
CIKGU JAZLAN: Domain .my percuma
Domain .my percuma
http://1.bp.blogspot.com/-hdq7qI6TGBc/UPUs-AzOJxI/AAAAAAAABqs/iTuk3Ol32U0/s1600/main-header-logo.png
http://1.bp.blogspot.com/-hdq7qI6TGBc/UPUs-AzOJxI/AAAAAAAABqs/iTuk3Ol32U0/s72-c/main-header-logo.png
CIKGU JAZLAN
http://www.cikgujazlan.my/2013/01/domain-my-percuma.html
http://www.cikgujazlan.my/
http://www.cikgujazlan.my/
http://www.cikgujazlan.my/2013/01/domain-my-percuma.html
true
4504742246731490904
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please Like | Share to Unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy